08773 77393
Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
0 продукта0.00лв.

Нямате артикули в количката.

Аксесоари, които трябва да имате у дома, ако живеете с котка

Ако току-що сте донесли малко котенце да живее във вашата къща, ние ви даваме серия от препоръки за аксесоари за вашия спътник, които ще бъдат много полезни.

На първо място е необходимо котката да има купичка за вода и храна . Не забравяйте, че винаги трябва да имате прясна вода на ваше разположение. Много от собствениците на котки предпочитат да купят котешки фонтан за да е винаги прясна водата и да не застоява.

Храната за котки е важна част от ежедневието на вашият домашен любимец и е препоръчително да съдържа повече протеин, за да може вашата котка да расте щастливо. Има различни храни и е важно да съобразите храната с вашата порода котка.

Също така е важно да имате котешка тоалетна със специална за нея постелка , за да може котката да се облекчи и да се научи, че там трябва да ходи по нужда. Трябва да имате предвид, че тя трябва да бъде адаптирана към размера на котката и можете да избирате между тези, които са отворени или затворени. Можете също да избирате между различни видове пясък или силикон. Също така има и допълнителни ароматизатори за котешки тоалетни.

Котешкото легло  трябва да е удобно, меко, и малко по-голямо от размера на котката, така че да може да се чувства тя комфортно.

Ако сте избрали порода дългокосместа котка, трябва да имате едно на ум, че ще почиствате дома си по-често. Трябва да имате специални гребени и четки за котки и да ги четкате редовно, за да премахнете мъртвите косми и мръсотията. Четкането трябва да започне в ранна възраст, за да свикне котенцето с уредите и да ви улесни на по-късен етап в развитието му.

Ако искате да попречите на вашата котка да драска по мебелите или стените, трябва да си вземете котешка драскалка . В идеалния случай тя трябва да има различни текстури, така че котката да може да избере тази, която иска по всяко време.

Играта може да стимулира вашата котка и да я накара да се почувства добре, както и ще помогне на малкото коте да спи през ноща и да не будува. В нашият зоомагазин може да намерите играчки като пръчки с нещо висящо, топки , кукли, специално създадени интерактивни играчки за котки и други.

Ако котката ви има склонност към катерене или е от по-активните породи, помислете за възможността да закупите протектори за прозорци и по този начин да избегнете опасни скокове или изходи, които могат да бъдат пагубни за вашето котенце.

И накрая, препоръчваме да имате транспортна чанта  за посещенията при ветеринаря или пътувания, които могат да възникнат. В нея вашият домашен любимец ще се чувства сигурен и спокоен. Важно е когато закупите такъв тип чанта да я оставяте отворена и у дома, за да дадете възможност на котето да се запознае с нея и да не се чувства карано на сила да я използва. По този начин ще избегнете стреса и пътуването ви ще е много по-лесно.