08773 77393
Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
0 продукта0.00лв.

Нямате артикули в количката.

Страх от висок шум и фойерверки, как да успокоим нашият домашен любимец

Вашият домашен любимец има ли проблем със силните шумове?

Силни звуци (фойерверки, оркестри, шествия и други), могат лесно да изплашат кучето ви? Не забравяйте, че кучетата и котките имат много по-изострен слух от хората и тези шумове са склонни да ги изплашат доста. Въпреки че източникът на звук е далеч от нашата позиция, кучетата често са напълно способни да го чуят. И често се случва да се страхуват от фойерверки.

Днес ще ви дадем серия от съвети и препоръки, за да можете да успокоите кучето си. Кучетата също могат да имат фобии, ако вашата е сериозна се консултирайте с ветеринар.

Научете се на спокойствие

По време на шум ,който предизвиква страх във вашето животно е важно да останем спокойни. Ако нашето куче ни види уплашени, разтревожени или стреснати от шума, то ще направи същото. Целта е да успеете да контролирате емоциите си и да внесете спокойствие, така кучето ви е по-вероятно да не се страхува от шумове.

Вашето куче може да реши да се скрие на място, което смята за безопасно, като например под леглото или в ъгъла. В този случай го оставете да остане в своето „убежище“ и да действа нормално, без да подхранвате този страх, като отивате да го утешавате. Добре е обаче да го придружите до стаята, където е намерил убежище. След като се успокои, можете да го наградите с лакомство, така че той да свърже спокойното отношение с награда.

Отложете разходката с известно време

Изчакайте дълго преди да излезете навън след епизода на страха, вашето собствено куче ще ви каже с отношението си кога е подходящото време за излизане, не го насилвайте.

Ако сте на улицата, опитайте се да се отдалечите от източника на шум, но по спокоен и мирен начин. Ако бягате, кучето ще интерпретира, че и вие се страхувате. По този начин ситуацията ще бъде още по-напрегната и вашето куче ще се страхува много повече.

Не го оставяйте само

Ако кучето ви се кучето ви се страхува от силен шум и фойерверки, не го оставяйте само вкъщи по време на празничната заря. За него е важна вашата подкрепа и реакция, не забравяйте и да награждавате спокойствието му с лакомство или прегръдка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *